Quada Presta von Amber


Presta is geboren op 12-06-2009 in Duitsland. Bij Christel Weise in Scheyeren. Haar moeder is Jolly Jumper von Amber en haar vader is Silver Senator Danny Boy.

 

Na een lange zoektocht naar een mooie gezonde Ries kwam ik terecht bij Christel Weise van de von Amber kennel. Zij had net Presta's moeder laten dekken en wist nog niet zeker of er een pup voor me bijzat. Dat ik Jolly Jumper haar geboorte datum 23 november zag, wist ik eigenlijk al zeker dat hier een pup voor me bijzat: 23 november is voor mij om meerdere redenen een heel speciale datum.

En daar was Quada Presta von Amber. Mijn grote liefde. Sportief, zachtaardig en leergierig, alles om maar je beste vriendin te zijn. 

 

Na de gehoorzaamheid cursus ging ik dan IPO met haar doen. Ik was er totaal niet mee bekend maar wat een passie werd dat. Overal deed ze haar best voor en uiteindelijk hebben we IPO 2 zelfs gehaald. Ook gingen we naar shows , waar ze Nederlands kampioen werd. Hoe trots kan je zijn. 

 

Presta is een hele gevoelige hond. `Mensen voelt ze feilloos aan. Voor kinderen heeft ze een groot zwak, die mogen alles. Ze is zeer beschermend voor kinderen en wil vooral spelen en knuffelen met ze.

 

Ik heb twee geweldige nesten met haar gefokt. De eerste keer kreeg ze elf mooie gezonde pups. Dat was een hele goede ontgroening. De twee keer kreeg ze zes pups, waarvan ik er een heb gehouden. Dat is Bodille van Quada Presta oftewel Bodi. 

 

Presta heeft veel fans bij mensen en  dieren. Ze weet bijna iedereen te betoveren. 

Inmiddels is ze bijna negen jaar en hoeft ze alleen nog maar te genieten. Wat ze dan ook volop doet. Wandelen, zwemmen, spelen, bankhangen en lekker eten. Dat is nog altijd een van haar grootste hobby's. 

Nu mag haar dochter het nu over nemen.

 

RIP

Op 11-02-2022 is Presta helaas overleden.

Ik heb 12,5 jaar enorm van haar genoten en ze heeft een heerlijk leven gehad. Ik zal haar enorm missen.
Ik hou van je Presta.


Stamboom

Hieronder staat de stamboom van Presta. Klik om te vergroten.

Gezondheid

HD A

Ogen vrij

DCM negatief

 

Klik hier om de diverse gezondheid certificaten van Presta te bekijken.

Shows / Examens

Nederlands Kampioen

Winster 2013

 

UV test

VZH

IPO 1

IPO 2

Sociale huishond

 

Klik hier om de diverse showuitslagen en diploma's van Presta te bekijken.